PAVASARIS KURZEMĒ, "GARŠU BRAUCIENA" 5.POSMS
Šī gada 7.aprīlī norisinājās jau piektais “Garšu brauciena”
posms, kura ietvaros devāmies baudīt Kurzemes pavasari. Šoreiz iepazinām vietējos ražotājus Talsos,
Kuldīgā, Aizputē, Alsungā, Pāvilostā, Durbē un Grobiņā. Savukārt dienu noslēdzām
Liepājas Karostas mežaparka teritorijā, Beberliņos, BB Wakepark. Izsakām
sirsnīgu pateicību Valdemārpils un Liepājas pašvaldībām par iesaistīšanos
pasākuma organizēšanā!
Kurzemes posmā kopumā piedalījās 37 ekipāžas jeb 152
dalībnieki, kuri ar neviltotu aizrautību apmeklēja kontrolpunktus, iepazīstot Kurzemes
garšu un pildot sacensību organizatora
uzdotos uzdevumus. Sacensību noslēgumā ir izveidojusies krāsaina un jautra bilžu galerija.
Kā vienmēr, visas komandas bija lieliskas. Tomēr mēs
vēlamies atzīmēt trīs labākās – “Āgenskalna eklēri”, “Dzirksteles” un “Kad tad,
ja ne tagad?!”. Vēlreiz apsveicam uzvarētājus!
Protams, vēlamies pateikties visiem ražotājiem, kas
iesaistījās pasākuma organizēšanā un uzņēma ciemos “Garšu brauciena”
dalībniekus! Bez jūsu atbalsta, pozitīvās enerģijas un darba spara, kā arī ticības saviem spēkiem “Garšu braucienam” nebūtu garšas!
Dienu uzsākām ar pankūku brokastīm Valdemārpilī, Sasmakas
ezera pludmalē. Pēc oficiālā starta devāmies apskatīt slavenākos Valdemārpils
objektus un apciemot saimniecību “Lubeco”, lai nogaršotu veselīgos “Pikolo”
našķus.
Pēc Kurzemes Šveices apciemošanas devāmies uz Alsungas
novadu, lai izgaršotu “Spēlmaņu kroga” piedāvātos Kurzemnieku gardumus –
skābputru, sklandraušus un ķiļķēnus.
Dodoties jūras virzienā, iegriezāmies arī pie viesmīlīgās
“Ievleju” saimnieces Agitas, lai nobaudītu īstu latvju maizi, kas pagatavota ar
malku kurinātā krāsnī. Tāpat arī bija iespēja nobaudīt un iegādāties pašmāju
gardos kūpinājumus.
Dienai virzoties uz otru pusi, apciemojām ražotājus Aizputes
novadā. Iepazinām bišu pasauli un našķojāmies ar medu pie viesmīlīgās
saimnieces Baibas, mācību dravā “Strops”, kur jebkurš interesents var
piedalīties interesantās aktivitātēs par bitēm.
Aizputes pilsmuižas senajos velvju pagrabos ciemojāmies pie vīnu
entuziasta Mārtiņa, kurš kopš bērnības gadiem aizrāvies ar vīna ražošanu. Kā
vairāki dalībnieki secināja, Aizputes vīns ir iespējams labākais vīns Kurzemē
un pat Latvijā. Aizputes novada apciemošanu noslēdzām ar ciemošanos
bioloģiskajā saimniecībā “Turaidas”, kur saimniece Zigrīda audzē ārtsniecības augus, kopj bites un pin
zedeņu žogus.
Virzoties uz Liepājas pusi, apciemojām arī “Durbes Veltes”
saimnieci Eviju, kas iepazīstināja dalībniekus ar savu piedāvāto produkciju –
vīniem, dažādiem marinējumiem, sēņu kaviāru un ievārījumiem. Tāpat arī iegriezāmies
omulīgajā Grobiņas “Martas Kioskā”, kur biedrība “Grobiņas Spēkavots” piedāvā 20
dažādu vietējo ražotāju produkciju.
Īsi pirms finiša dalībnieki iegriezās arī vēju pilsētā
Liepājā, uzņemot vairākus foto ar pilsētas apskates objektiem. Atradām gan
telefonistu, kas stabā sēž, gan muzikālo Spoku koku, kā arī slaveno Liepājas
Dzintaru.
Finiša vieta šim posmam tika organizēta, baudot Karostas
šarmu un svaigo priežu meža gaisu Beberliņos. Paldies “BB Camping” par
uzņemšanu un palīdzību pasākuma organizēšanā!
Kārtejais “Garšu brauciena” posms ir noslēdzies, bet mēs savukārt gatavojamies nākamajam ceļojumam, kura laikā plānots iepazīt Ziemeļvidzemes ražotājus. Pasākums paredzēts jūlijā. Jaunākā informācija par “Garšu braucienu” jau drīzumā būs pieejama mūsu mājas lapā un Facebook lapā.
Sekojiet līdzi mūsu jaunumiem!
Saulainu pavasari vēlot,
Pasākuma organizatori “Blueberry Travel”/”Mellenes ar pienu”